Winterbanden verplicht in duitsland

Winterbanden blijven verplicht!

Winterbanden blijven in Duitsland verplicht tijdens winterse omstandigheden. Automobilisten die tijdens sneeuw, hagel of ijzel zonder winterbanden over de Duitse wegen razen, riskeren onverminderd een boete. Dat meldt de internetsite Autohaus.de

Een en ander is de uitkomst van spoedoverleg tussen de Duitse minister van verkeer en waterstaat en zijn ambtgenoten in de diverse Duitse deelstaten. Duitsland past daartoe op zeer korte termijn de wetgeving aan. Het spoedberaad volgde na een uitspraak van de rechtbank in Oldenburg. Die bepaalde onlangs dat de huidige wetgeving onduidelijk is. Daardoor was er onvoldoende juridische grond om overtreders te beboeten.

Het komt er op neer dat de huidige wetgeving, over winterbanden, in Duitsland te onduidelijk zou zijn. En door de recente uitspraak van een Duitse rechter uit Oldenburg zou het betekenen dat de politie machteloos staat bij het uitschrijven van een bekeuring wanneer er geen winterbanden onder uw auto zitten gemonteerd.

De Duitse minister van verkeer en waterstaat heeft na dat overleg besloten om de wet aan te passen, zodat iedere automobilist die met zomerbanden in de winter rijd strafbaar is. Je kan ook deze winter in Duitsland dus gewoon een boete krijgen. Het rijden op winterbanden onder winterse omstandigheden blijft dus verplicht. (via Bovagkrant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten