Autoverzekering premies omhoog door winterweer!

De premies voor autoverzekeringen gaan op jaarbasis gemiddeld met tientallen euro's omhoog!
Dat zeggen deskundigen in de autoverzekerings markt. Mede door de barre winter eind vorig jaar hebben autoverzekeraars flink de portemonnee moeten trekken. Door het niet gebruiken van winterbanden zijn het aantal schadegevallen flink omhoog geschoten. Werden de winterbanden wel gebruikt, onstond er weer veel ruitschade. Dit komt doordat de winterbanden het losliggende asfalt (door overmatig zout gebruik) opspat. Winterbanden hebben een opener profiel en bevatten lamellen die meer grip leveren. Hierdoor blijft het loliggende asfalt makkelijker in de winterbanden hangen.

Over 2009 hebben schadeverzekeraars voor vele miljoenen verlies geleden op autoverzekeringen mede door het barre winterweer. Met de premiestijging lijkt de jarenlange prijzenoorlog op het gebied van autoverzekeringen een keerpunt te hebben bereikt.

Deskundige Matthijs Mons zegt:
De premies zijn de afgelopen jaren alleen maar blijven dalen, en hebben tal van financiƫle dienstverleners uiteindelijk onder de kostprijs autoverzekeringen aangeboden. Zij voelden zich hiertoe gedwongen door de felle concurrentie in de autoverzekeringsmarkt. U de schadelast ook nog eens hoger uitvalt dan voorgaande jaren, is het voor veel verzekeraars niet meer houdbaar om autoverzekeringen onder de kostprijs te blijven aanbieden. De kosten, schade en de provisie liggen in veel gevallen hoger dan de premie-inkomsten.
Verzekeringsmaatschappijen kunnen niet structureel in de rode cijfers blijven zitten en zullen de premie dan ook moeten ophogen. We signaleren de eerste bewegingen van het optrekken van de prijs al in de markt.

Matthijs Mons voorziet een gemiddelde premiestijging voor een autoverzekering van zo’n 3 tot 5 procent. Hoeveel dat concreet betekent, is onder andere afhankelijk van type auto, soort verzekering en het aantal schadevrije jaren.

Voor meer informatie: Ontdek hoeveel goedkoper uw Autoverzekering kan!

Bron: De telegraaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten