Winterbanden, geen winterbanden in seizoen 2010 2011?

Volgens de heren geleerden komt er dit winterbanden seizoen een groot tekort aan winterbanden.
Nou, als we nu ergens niet mee bezig zijn dan is het wel de winter, met het huidige mooie weer. Toch is het herfst weer al een paar weken geleden begonnen.
We zien dat bij veel bandenleveranciers de verkoop van winterbanden al in volle gang is en de magazijnen langzamerhand leeg raken. Nu maar hopen dat deze magazijnen weer bijgevuld worden met nieuwe winterbanden. Daar zit echter het probleem. De fabrikanten van winterbanden hebben ook last gehad van de economische crisis. Ze hebben de productie van de winterbanden een paar jaar geleden naar beneden bijgesteld om niet met overtollige voorraden te komen zitten. Daar komt ook nog eens bij dat de vraag naar winterbanden steeds groter wordt. Denk maar eens aan afgelopen winter. Nu zou je denken, waarom maken ze dan niet meer winterbanden? Dat lukt niet want dan komen ze weer in de knoei met de productie van de zomerbanden. Daar beginnen ze in de loop van november weer mee. De winterbanden producenten zeggen dat het zich in de loop van de jaren stabiliseert.
Wat dit jaar sowieso een probleem gaat worden zijn winterbanden in die een afijkende maat hebben. De winterbanden fabrikanten richten zich vooral op de productie van de gangbare winterbanden maten.
Wellicht wordt deze schaarste ook wel een beetje aangedikt door de bandenbranche. Zij profiteren er natuurlijk het meest van wanneer mensen nu en hals over de kop winterbanden gaan bestellen.
Zelf ben ik even op onderzoek uitgeweest bij de locale 'bandenboeren' hier in de regio.
Conclusie: Bij de meeste 'bandenboeren' kon ik de banden nog gewoon bestellen. Sommigen hadden ze zelfs mijn winterbanden op voorraad (oa. Beterband en Bandenentrum Leeuwarden) Wel vermelden de meesten dat er een probleem gaat komen en dat er in sommige maten de voorraad al flink is ingeslonken.
Dus wees er op tijd bij, want anders heb je waarschijnlijk pech!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten