Winterbanden worden steeds beter!

Kwaliteit van winterbanden steeds hoger.

Uit de meest recent uitgevoerde ANWB winterbandentest 2012 2013 blijkt dat de kwaliteit van winterbanden toeneemt. Uit de ANWB winterbandentest 2012 blijkt dat de onderlinge verschillen steeds kleiner worden. Steeds meer winterbanden krijgen van de ANWB een goed tot zeer goed predicaat. 
Voor Continental geld dat ze dit jaar in alle drie de categorieën hebben gewoon van hun concurrentie. De winterbanden van Continental behaalden in alle drie de categorieën 4 sterren en lieten daarmee hun concurrentie achter zich. 
Echter er zijn ook nog steeds slechte winterbanden op de markt. Maar liefst 4 banden behaalden slechts 1 ster. Deze banden worden dan ook niet aanbevolen door de ANWB. Ze presteren dusdanig slecht dat ze zelfs niets eens als aanbevolen worden gemarkeerd. 1 winterband behaald 2 sterren en de overige banden behaalden allemaal 3 of 4 sterren.
Uit de testresultaten blijkt dat er winterbanden merken zijn die er alles aan doen om hun reputatie wat betreft winterbanden hoog probeert te houden. Deze winterbanden merken vind je over het algemeen altijd terug in de top 5 van de beste winterbanden elk jaar weer. Goodyear is zo'n merk. Voor een winterband van Goodyear kun je dus eigenlijks concluderen dat wanneer je een winterband moet aanschaffen, een winterband van Goodyear het altijd goed doet. Continental is ook goed op weg. De afgelopen jaren presteren de winterbanden van Continental verrassend goed. Hiermee is Continental terrein aan het terug winnen op het gebied van winterbanden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten