ANWB winterbanden test 2012

Winterbandentest 2012 2013 van de ANWB.


Elk jaar voert de ANWB een winterbandentest uit. Zo ook dit jaar weer. Voor de winterbandentest van dit jaar werden werden er tientallen verschillende winterbanden getest in 3 populaire maten. Het ANWB testteam heeft voor de winterbanden test 2012 maar liefst 1100 winterbanden gebruikt. Om de winterbanden test 2012 zo eerlijk mogelijk te laten verlopen zijn alle banden volledig anoniem aangeschaft bij  diverse bandenhandelaren. Dit om speciaal geprepareerde winterbanden uit te sluiten.

Slijtage getest in Winterbandentest 2012

Voor het eerst in een winterbanden test is er voor dit jaar ook gekozen om de slijtage van de winterbanden te testen. Dat is voor een winterbandentest zeer uniek. Om de slijtage van winterbanden te testen moet je redelijk veel kilometers met een band rijden wil je een objectief oordeel kunnen maken. Het testen van slijtage bij winterbanden is een redelijk bewerkelijk onderdeel en dus ook zeer kostbaar. Hierdoor wordt de slijtage vaak uitgesloten om te testen.
Voor de ANWB een goed punt om dit onderdeel wel te gaan testen. In de ANWB winterbandentest 2012 is dit onderdeel dan ook meegenomen. Wanneer men de slijtage van winterbanden in beeld brengt zegt dit altijd iets over de veiligheid van een winterband. Wanneer een band sneller slijt zullen ze wellicht meer grip hebben wanneer er nog voldoende profiel op zit, maar een nadeel is dat ze ook sneller slijten en dus eerder aan vervanging toe zijn.

De geteste winterbanden in de ANWB winterbandentest 2012:

Voor de ANWB winterbanden test 2012 werd er dit jaar gekozen voor 3 populaire maten winterbanden.
De maten winterbanden die zijn gekozen verschillen in 3 categorieën auto's. Namelijk de compacte klasse, zoals de populaire VW Polo en de Renault Twingo etc. De meest verkochte winterbanden maat 205/55 R16 H voor de middenklasse auto's en de maat 215/65 R16 T voor de grote opkomende markt van compacte SUV's zoals de VW Tiguan en de Volvo XC70.

Testpunten ANWB winterbandentest 2012

Voor de ANWB winterbanden test 2012 werd er op de volgende punten getest. Er is beoordeeld op Grip onder alle omstandigheden dus bij nat, droog, ijs en sneeuw. Hoeveel geluid een winterband produceert. Wat voor invloed de winterband heeft op het verbruik. De stijtvastheid van de winterband en de duurzaamheid op hogere snelheden.

De uitslag van de winterbanden test 2012 vind u hier.

2 opmerkingen:

  1. Leuk maar waar kan ik de test vinden...?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Staat onder uitslag winterbanden test anwb 2012
    http://winterbanden.blogspot.nl/2012/10/uitslag-anwb-winterbanden-test-2012.html

    BeantwoordenVerwijderen