Veel winterbanden-rijders rijden in zomer ook op winterbanden!



Automobilisten rijden massaal door op winterbanden in de zomer.



Steeds meer automobilisten rijden in de zomer door op winterbanden. Het aantal autobezitters dat doorrijd op de winterbanden in de zomer is opgelopen tot een 440.000 auto's. Dit aantal is schrikbarend veel. Waarom deze automobilisten doorrijden op de winterbanden in de zomer is niet helemaal duidelijk.
Een aantal zullen het domweg gewoon vergeten zijn maar het overgrote deel blijkt er bewust te voor hebben gekozen.
Dit heeft grote consequenties voor het brandstof verbruik en de CO2- uitstoot. Deze liggen aanzienlijk hoger in de zomer met het rijden op winterbanden. Ook slijten winterbanden in de zomer veel sneller doordat de winterbanden gemaakt zijn van een zachter rubber. Door dit zachtere rubber hebben de winterbanden ook minder grip in de zomer wat weer gevolgen heeft voor de veiligheid. Winterbanden hebben namelijk een veel langere remweg in de zomer dan de normale zomerbanden. Rijd daarom uw winterbanden niet op!

Steeds meer winterbanden in Nederland.

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Nederlanders overtuigd raken van het begrip winterbanden en het nut ervan inzien. Eenmaal winterbanden gehad willen ze niet meer anders. Zo rond de 30% van de Nederlandse automobilisten rijd in de wintermaanden op winterbanden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten