Winterbanden met stalen velgen, Pas op voor imitatie velgen!

Stalen velgen voor uw winterbanden. Pas op voor imitatie!


Goedkope imitaties van stalen velgen vormen een groot risico voor de verkeersveiligheid. Met dit artikel wil de brancheorganisatie VACO duidelijk maken dat er een groot verschil zit in de kwaliteit van de stalen velgen. VACO nieuws ging op bezoek bij een van de grootste stalen velgen fabrikanten KFZ Stahlrad in zwitserland. Hier kregen ze te horen dat er veel imitatie stalen velgen op de markt zijn van dusdanige kwaliteit dat kan leiden tot schadeclaims en zelfs tot ongevallen.

Goedkoop is duurkoop!


Wij Nederlanders houden ervan om alles zo goedkoop mogelijk te kunnen kopen. Dus ook winterbanden met stalen velgen. Op internet worden door veel verschillende aanbieders winterbanden met stalen velgen aangeboden. Maar men weet niet wat nu de kwaliteit van deze producten is. Door de grote hoeveelheid bandenfabrikanten is het misschien ook logisch dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Vaak wordt er dan gedacht 'doe die maar, er worden toch geen slechte banden en velgen meer gemaakt'. U kunt hierdoor wel eens bedrogen uitkomen. Er worden wel degelijk slechte banden en velgen gemaakt. Veelal komen deze producten uit oosterse landen als China. In deze landen worden veel dingen nagemaakt zo ook velgen staal en lichtmetaal (zogenoemde replica's). Veelal worden de producten 1 op 1 nagemaakt inclusief nummers en specificaties. Wanneer je goed kijkt zie je vaak pas de verschillen. De kwaliteit van deze producten ligt een stuk lager zo ook dus de prijs.

Wanneer u dus van plan bent om stalen velgen met winterbanden te gaan kopen. Vraag dan voor de zekerheid even naar de kwaliteit van de stalen. Hiermee kunt u een miskoop voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten