Voorverkoop winterbanden valt tegen!

Winterbanden voorverkoop laat op zich wachten !

De verkoop van winterbanden laat dit jaar op zich wachten. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er tot nu toe nog weinig winterbanden in de zo gehete pre-orders geplaatst. De consumenten maar ook de bandenservicebedrijven en de autobedrijven zijn voorzichtig met het kopen van winterbanden in dit vroege stadium. Het percentage winterbanden pre-orders onder de bedrijven liep tot zo'n 20% terug. Onder de consumenten variĆ«ren die percentages van zo'n 40-80%. 

De reden voor het langzaam op gang komen van de winterbanden verkoop kan gevonden worden in de zachte winter van vorig jaar. De consumenten zijn wat afwachtender geworden met de aanschaf van winterbanden en de bedrijven zitten door de zachte winter nog redelijk goed in de winterbanden voorraad.
Afgelopen jaar werden er massaal winterbanden ingeslagen door de bedrijven om NEE-verkoop uit te kunnen sluiten. Nu de winter vorig jaar niet echt aanhield zijn de aangekochte voorraden winterbanden blijven liggen, welke nu eerst verkochte dienen te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten