Wanneer is het tijd voor de winterbanden?

Wanneer de winterbanden monteren?


Wanneer moeten we onze winterbanden weer monteren onder de auto? Dat is een veel voorkomende vraag bij de bandenbedrijven, garages en op internet. Veel mensen hebben geen idee wanneer ze de winterbanden weer moeten onder hun auto moeten monteren. Het is moeilijk om hier een exacte datum voor vast te stellen. Het weer in Nederland is niet zo constant dat je kan er vanuit kan gaan dat de herfst echt rond 21 september begint. Daarom is het moeilijk om een goed en duidelijk antwoord te geven op de vraag: "wanneer moeten we de winterbanden monteren?".Er zijn dus geen vaste tijden/regels wat betreft het tijdstip van de montage van winterbanden. Er zijn echter wel enkele tips en adviezen over winterbanden die je kan gebruiken om het juiste tijdstip, qua montage van winterbanden, te bepalen.
  • Het advies is om winterbanden te monteren bij temperaturen onder 7C. Zodra de ‘R’ in de maand zit bent u altijd veilig op weg met winterbanden. Door regen, gevallen bladeren, sneeuw en ijs kan de weg glad worden en kunt u in de slip raken. Grip op de weg is in deze tijd van het jaar van essentieel belang. Door het gebruik van winterbanden rijd u een stuk veiliger.

Nog enkele tips over winterbanden:

• Is het kouder dan 7˚C? Stap over op winterbanden. 

• Heeft u zelf geen ruimte? Vraag dan bij uw garage of bandenbedrijf naar de opslag mogelijkheden voor uw zomer of winterbanden. 

• Moet u naar of door Duitsland? Rijd met geschikte banden! 

• Let er op dat uw winterbanden in de zomer veel sneller slijten. Ook de grip van winterbanden is in de zomer slecht, door het aangepaste rubbercompound. Rijd uw winterbanden daarom niet op! Verwissel daarom in het voorjaar altijd uw winterbanden.

• Door dit najaar te kiezen voor winterbanden voorzien van lichtmetalen velgen rijdt u tijdens natte en koude weersomstandigheden een stuk veiliger. Uw zomerbanden worden zorgvuldig opgeslagen waardoor er geen slijtage van deze banden plaatsvindt. Uiteraard zijn de aangeboden lichtmetalen velgen extra beschermd tegen winterse omstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten