Winterbanden test 2009 2010


Hulp bij aanschaf winterbanden
Winterbanden presteren steeds beter. Toch zal de koper moeten blijven opletten bij de aanschaf van nieuwe winterbanden. Niet elke band kwam goed door de winterbanden test van de ANWB/ADAC. De ANWB/ADAC heeft 34 winterbanden op alle eigenschappen getest en beoordeeld.



205/55 R 16 H

De bandenmaat 205/55 R16 is inmiddels de meest toegepaste bandenmaat onder nieuwe auto’s.

Vanwege de marktbetekenis is er in deze belangrijke maat een zeer grote keuze. Nadat ze in 2006 eens een volledige test met goedkope of B-merken hebben uitgevoerd kiezen we sindsdien in iedere test bewust een aantal winterbanden uit het goedkope segment. De resultaten van dit soort banden zijn ieder jaar vergelijkbaar hoewel we steeds andere bandenmerken en modellen kiezen. Zo ook dit jaar waar de goedkope Goodride SW 602 en Kenda Polar Trax haast volgens verwachting zeer zwakke prestaties op nat wegdek laten zien en afgewaardeerd moeten worden tot ‘niet aan te raden’.


Twaalf van de 18 geteste banden laten geen steken vallen op sneeuw, met deze winterbanden kan in alle rust door het winterlandschap gereden worden. De beste prestaties worden neergezet door de Continental WinterContact TS 830, op de hielen gezeten door de Maloya en de Vredestein. Lichte tekortkomingen hebben de producten van Michelin, Yokohama, Kumho en Kenda. Avon heeft de natweer eigenschappen van de Ice Touring ST duidelijk verbeterd maar dit is ten koste gegaan van de prestaties op sneeuw. De Firestone Winterhawk 2 laat een zeer zwak niveau op sneeuw zien en heeft eigenlijk de benaming winterband niet verdiend.


Meer over de test lees je hier of hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten