Vraag tweedehands winterbanden groeit

Op de gladde wegen van de afgelopen dagen zijn de gebruikelijke vervoersmiddelen niet altijd geschikt. Veel Nederlanders zoeken op internet naar winterbanden en andere manieren om zich toch door de sneeuw te kunnen bewegen. Dat maakten woordvoersters van advertentiesites Marktplaats.nl en Speurders.nl woensdag bekend.

Op Marktplaats.nl steeg de vraag naar vierwielaangedreven auto's vanaf vorige week donderdag met bijna 30 procent. De piek was afgelopen zondag, toen werd 63.000 keer naar zo'n wagen gezocht tegenover 36.000 zoekopdrachten in de dagen voor de sneeuwval. Ook werd veel vaker gezocht op sleeën (van 4.800 zoekopdrachten naar 137.600) en winterbanden (van 11.265 zoekacties naar 78.630).

Volgens een woordvoerster van Speurders.nl is het winterse weer van de afgelopen dagen goed terug te zien in de top 10 van zoekopdrachten. ,,De woorden 'slee' en 'winterbanden' staan sinds begin deze week op nummer 1 en 4. Voor de sneeuwval stonden woorden als 'games', 'iPhone' en 'gratis' op de eerste plek.''

Bron: ANP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten