Winterbanden bepalen straks premie Autoverzekering.


Na veel geopperd te hebben dat de verzekeraars straks gaan bepalen of winterbanden wel of niet verplicht worden, is er nu een bericht uitgekomen van de verzekeraars.
Ze gaan kijken of mensen wel of niet op winterbanden rijden.
Dat hier in Nederland de winterbanden verplicht worden door de regering lijkt me stug. Het draait hier altijd om geld en iedereen tevreden houden. Dus zal de regering niet snel zeggen dat winterbanden verplicht worden. Dit komt ook mede door de niet lange en strenge winters. De dagen dat we winter hebben zijn er niet veel. Het is meestal even kort en heftig dus acht de regering het geen noodzaak om winterbanden te verplichten.
Dan blijven de verzekeraars natuurlijk nog over. Hun zien de kosten stijgen door de vele schades die ze moeten uitkeren in de winter door het niet gebruik maken van oa winterbanden. Hoe kunnen ze dit dan aansporen om wel te doen? 
Door KORTING te geven op de premie wanneer men wel op winterbanden rijdt in de winter. Jaha, korting daar zijn wij nederlanders gek op. Dus wellicht rijdt straks iedereen op winterbanden, maar niet doordat de regering de winterbanden verplicht stelt, maar doordat we korting krijgen op de verzekeringspremie. Ontdek hoeveel goedkoper uw Autoverzekering kan.

Op een recent gehouden aftersalesforum kwamen vertegenwoordigers van autofabrikanten, onderdelen- en bandenfabrikanten en enkele grote onderdelendistributeurs bij elkaar om de trends in de Europese aftermarket met elkaar te bespreken.
Een trend voor de lange termijn is volgens het forum, dat verzekeringsmaatschappijen zich met hun ervaringen uit de schadesector zullen gaan interesseren voor reparatie en onderhoud. De verzekeringspolis wordt dan, zoals we in mei al op het IBIS-schadecongres in Barcelona beluisterden, meer en meer een mobiliteitscontract.
Nu autoverzekeraars door de overheid (De Nederlandse Bank) worden gedwongen om hun premies naar boven toe bij te stellen, biedt dat kansen om die polissen tegelijkertijd een nieuwe inhoud te geven, van een toegevoegde waarde te voorzien. Een eerste stap die wordt verwacht is dat schadeverzekeraars zich in hun autopolissen gaan inzetten voor winterbanden en als vervolgstap de APK. De vraag is of ze die werkplaatsbezoeken ook gaan sturen en of je verzekering wellicht veel duurder wordt. Ontdek hoeveel goedkoper uw Autoverzekering kan.
bron: After sales 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten