Winterbanden Duitsland verplicht.

Wie komende winter naar Duitsland gaat of het land passeert op weg naar wintersport, doet er goed aan de nieuwe wettelijke regeling op winterbanden op te volgen. Wie bij sneeuw of ijzel geen winterbanden onder de auto heeft loopt de kans een boete van 40 euro te krijgen.
Vanaf maandag geldt in Duitsland de verplichting om winterbanden onder de auto te hebben bij sneeuw of ijzel. Gisteren stemde de Duitse Bondsraad – vergelijkbaar met onze Eerste Kamer – in met deze wettelijke aanscherping. Daarnaast werd de boete voor overtreders verdubbeld naar 40 euro.
Eerder gold bij onze Oosterburen de regeling dat personenauto’s bij ieder weertype van ‘gepaste banden’ moesten zijn voorzien. De rechtbank vond dit te vaag. Daarop werd de regeling aanscherpt tot een verplichting van winterbanden bij sneeuw of ijzel. De nieuwe regel gaat maandag in.
Veel Duitse automobilisten zagen de bui al hangen. In de afgelopen weken was er een ware run op winterbanden. De verkoop ervan ligt 20 procent hoger dan vorig jaar, toen Duitsland toch best veel last had van winterweer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten