Winterbanden test 2013 ANWB ADAC maat 185/60/15

ANWB Winterbandentest 2013 maat winterbanden 185/60/15






Uitslag van de ANWB winterbanden test 2013. Dit jaar heeft de ANWB en ADAC winterbanden getest in de maat 185/60/15  en 225/45/17. Conclusie van de winterbanden test 2013, de winterbanden worden steeds beter en zuiniger. De winterbanden presteren vooral beter op het gebied van grip op sneeuw en nat wegdek. Dit vinden veel automobilisten de belangrijkste eigenschap van een winterband. Ook worden de winterbanden steeds zuiniger. Het brandstofverbruik van de huidige winterbanden ligt een stuk lager dan van de vorige winterbanden test.



Opmerkingen bij de banden:


1. Continental WinterContact TS850
Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Samen met Dunlop de beste score uit de test op nat wegdek en op sneeuw. Ook de beste op ijs, een laag verbruik en een zeer goede slijtvastheid.

2. Dunlop Winterresponse-2
Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Samen met de Continental de beste uit de test op nat wegdek en op sneeuw. Samen met de Semperit het laagste verbruik uit de test.

3. Michelin Alpin A4
Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed op droog, nat, sneeuw en ijs. Uitmuntende slijtvastheid (beste uit de test).

4. Firestone Winterhawk 3
Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op droog en op nat wegdek. Zeer goede slijtvastheid.

5. Nokian WR D3
Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Beste score uit de test op droog wegdek. Goed op nat wegdek en in de sneeuw.

6. Goodyear UltraGrip 8
Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goede prestaties op nat wegdek en op sneeuw.

7. Semperit Speed-Grip 2
Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Samen met de Dunlop het laagste verbruik. Prima prestaties op droog wegdek.

8. Vredestein Snowtrac 3
Goed tot zeer goed op sneeuw (samen met Continental en Dunlop beste uit de test). In vergelijking met de toppers zijn er lichte tekortkomingen op nat wegdek, waardoor de band is afgewaardeerd.

9. Barum Polaris 3
Goed op sneeuw maar (in vergelijking met de toppers) lichte tekortkomingen op droog en op nat wegdek (afwaarderingen).

10. Pirelli Snowcontrol Serie 3 Winter190
Goed tot zeer goed op sneeuw en goed op droog wegdek. Afgewaardeerd vanwege lichte tekortkomingen op nat wegdek.

11. Hankook Winter i*cept RS (W442)
Band met gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Lichte tekortkomingen op sneeuw en een wat lager niveau op nat wegdek.

12. GT Radial Champiro WinterPro
Band met gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Ten opzichte van de toppers liggen de tekortkomingen op droog, nat en sneeuw.

13. Falken HS-449 Eurowinter
Goed op droog wegdek, op sneeuw en op ijs. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek en een te hoge slijtage.

14. Kleber Krisalp HP2
Band met gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Lage slijtage en een laag verbruik. Tekortkomingen op nat wegdek en sneeuw.

15. Nexen Eurowin 600
Prima op droog wegdek maar zwak op sneeuw (afwaardering). Wordt volgens fabrikant vervangen door de nieuwe Nexen Winguard Snow G.

16. Kormoran Snowpro b2
Laag brandstofverbruik. Zwak op droog wegdek en ronduit slecht op nat wegdek waardoor de band is afgewaardeerd.

17. Marangoni 4 Winter E+
Zeer goede slijtvastheid. Zwak op sneeuw en ronduit slecht op nat wegdek (afwaardering). Hoog brandstofverbruik.


Bron: ANWB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten