Winterbanden Verplicht!! volgens PvdA

Grace Tanamal, raadslid voor de PvdA, heeft het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over het gebruik van winterbanden bij het zogenoemde ‘contractvervoer’.

Het gaat hierbij vooral om het vervoer van schoolkinderen en senioren.

Zorgen
Tanamal maakt zich zorgen over het vervoer van deze groepen wanneer zij worden vervoerd in taxibusjes die niet zijn voorzien van winterbanden.
“Het is inmiddels wel bewezen dat deze banden voor meer veiligheid zorgen. Het is ons echter niet duidelijk of alle vervoerders hun verantwoordelijkheid hierin nemen”, aldus Tanamal.

Verplicht
Tanamal is dan ook van mening dat de gemeente het gebruik van winterbanden verplicht moet stellen bij bepaalde weersomstandigheden.
Volgens Tanamal is het belangrijk dat de gemeente deze aanvullende eis opneemt in de aanbesteding, omdat vervoerders die wel deze verantwoordelijkheid willen nemen dit nu misschien niet doen wegens investeringskosten.
“Wanneer de gemeente deze eis stelt zijn de investeringen voor alle vervoerders gelijk en hoeven zij zich dus geen zorgen te maken dat ze in de aanbesteding te duur worden.”

Extra kosten
Tanamal: “Wij stellen de veiligheid van de gebruikers boven de eventuele extra kosten die een dergelijke aanbestedingseis met zich meebrengt. Wij hebben het college gevraagd om aan te geven welke vervoerder geen gebruik maakt van winterbanden en deze alsnog te verzoeken winterbanden te gebruiken voor de rest van deze winter.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten