Winterbanden Duitsland 2012

Winterbanden Duitsland 2012


Het gebruik van winterbanden in Duitsland staat in de wet geregeld. Deze wet is begin december 2010 aangescherpt. Hierdoor is het gebruik van winterbanden in Duitsland nagenoeg verplicht geworden.
Van de automobilist wordt verwacht dat ze hun auto aanpassen aan de weersomstandigheden. Heeft u nu winterse weersomstandigheden in de zin van sneeuw of ijzel dan wordt er verwacht dat de auto is uitgerust met winterbanden. Ook dient de koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, en de ruitenwissers winterbestendig te zijn.
Voor Duitsland geldt er geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is.

Wat zijn winterse omstandigheden?
Vraag is dan wat winterse omstandigheden zijn? In elk geval is daarvan sprake als het ijzelt, als het glad is door sneeuw of als er sprake is van sneeuwmodder of gladheids door rijp- en ijsvorming.

Welke winterbanden mag ik gebruiken?
Er zijn drie soorten banden die gebruikt mogen worden.
1) winterbanden met een sneeuwvlok symbool.
2) M+S banden, dit zijn min of meer de traditionele winterbanden. Dit zijn de banden voor de echt zware omstandigheden die je bijvoorbeeld in ScandinaviĆ« tegenkomt en ook bestemd tot temperaturen van  -40°C.
3) all weather banden, zijn banden die geschikt zijn als winterband, maar het hele jaar door gebruikt kunnen worden, dus ook in de zomer.
Voor alle ‘motorvoertuigen’
Behalve dat de regels gelden voor auto’s gelden deze ook voor motoren en kampeerauto’s. Onder een caravan hoeven geen winterbanden, het mag natuurlijk wel als u een betere wegligging wilt.

Test winterbanden 2012 de resultaten

Test winterbanden 2012: alles vind u hier terug.

Bent u nog op zoek naar nieuwe winterbanden? Dat zou maar zo kunnen. Veel mensen wachten totdat Nederland bedekt ligt met sneeuw of als de wegen glad zijn. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken op de wegen bij de eerste nachtvorst of sneeuwval. Mensen gaan dan massaal winterbanden wisselen of winterbanden kopen. Een vreemd fenomeen. Onze buurlanden die wisselen ruim op tijd hun winterbanden om de winter voor te zijn en wij Nederlanders zoeken de risico's op om misschien een paar euro'tjes te kunnen besparen. Stel je voor, de winterbanden kunnen misschien slijten als je ze onder de auto hebt en het is nog geen winter. 

Winterbanden wisselen

Winterbanden hebben ook een betere functie bij slecht weer dan zomerbanden. In de aanloopperiode naar de winter valt er in Nederland veel regen. Winterbanden kunnen deze regen beter verwerken dan de zomerbanden. Helemaal wanneer de temperaturen ook nog eens onder de 10 graden liggen. Dus wees verstandig en wissel de winterbanden op tijd en wacht niet het laatste moment af. Hiermee kunnen veel ongelukken voorkomen worden. 

Alle tests van winterbanden 2012 op 1 handige pagina.

Voor alle winterbanden test van 2012 klik je hier.