Overzicht van oa. test winterbanden 2012 uitslagen.

Alle winterbanden test 2012 resultaten op 1 handige pagina.


Bent u op zoek naar de beste winterbanden? Of op zoek naar die winterbanden anwb test van 2012.
Op deze blog vind u alles over winterbanden en de laatste winterbanden tests.Sinds de winterbanden in Duitsland verplicht zijn geworden kijken veel mensen naar winterbanden test om winterbanden te kopen.
Velen vragen hun af wanneer winterbanden monteren en waar zijn nu winterbanden verplicht. OP deze blog vind u alles over de winterbanden. Wilt u nu winterbanden met velg of gewoonweg de beste anwb winterband. Hier op deze winterbanden blog vind u alles.

Test winterbanden 2012 pagina.

Speciaal voor u is er een winterbanden test 2012 pagina aangemaakt. Op deze winterbanden test pagina vind u de meest recente winterbanden tests gedaan door gerenommeerde partijen. Zowel Nederlandse al buitenlandse winterbandentests zijn hier op te vinden.

Winterbanden wisselen? Dit is in 10 stappen de juiste manier.

Zelf winterbanden wisselen in 10 stappen, zo doe je het goed.



Stap 1. Winterbanden wisselen: Voorbereiding is alles.

Zorg voordat je begint met het wisselen van de zomer- en winterbanden voor een goede voorbereiding. Het juiste gereedschap voor het wisselen van de winterbanden helpt je daar goed bij. Zorg er dan ook voor dat je een degelijke krik hebt om de auto op te tillen. De krik die in de auto zit is er niet voor gemaakt om winterbanden te wisselen. Deze is uitsluitend voor noodgevallen. Voor een paar euro heb je tegenwoordig ook al een redelijke krik met wielsleutel en autosteun bij een bekende bouwmarkt. Deze is wat veiliger dan de meegeleverde autokrik van de autofabrikant.
Verder zijn we benodigd een kruissleutel, krijtje, momentsleutel en een staalborstel.


Stap 2. Winterbanden wisselen: Voorkom wegrollen.

Voordat u de auto omhoog doet met de krik zorg er dan voor dat u de auto in de versnelling zet en op de handrem. Om zo te voorkomen dat de auto niet kan wegrollen wanneer u de auto heeft op gekrikt om de winterbanden te wisselen. Een goede plaats om uw winterbanden te wisselen is een vlakke ondergrond van asfalt of beton. Dit is beter dan een weg van bestratingsklinkers.


Winterbanden binnenkort Europees geregeld?

Europese regelgeving rondom winterbanden in de EU?


Het Europese hoofd van verkeersveiligheid, Szabolcs Schmidt, is het ermee eens dat winterbanden de verkeersveiligheid verbeteren. Hij kondigde aan dat er in de loop van 2013 een onderzoek komt naar de rol van winterbanden ter verbetering van de verkeersveiligheid. Dit deelde hij mede tijdens een politiek ontbijt georganiseerd door Mobivia Groupe en de European Tyre and Rubber manufacturers' Association.
Er moest wel duidelijk worden gemaakt wat voor regels er zouden moeten worden gemaakt ten opzichte van het winterbanden gebruik in de verschillende Europese landen. De definitie van een "winterband" moet worden vastgesteld en worden opgenomen in de Europese richtlijnen. Elke EU-lidstaat moet zelf beslissen wat de beste manier is om wetgeving te creëren voor de lokale winterse omstandigheden. In verband met de grote klimatologische verschillen tussen de verschillen EU-lidstaten is het niet mogelijk om alle situaties gelijk te trekken. Als richtlijn wordt er nu genomen de EU verordening 661/2009 die in november van kracht wordt.

Winterbanden test 2012: In de maat 225-40-18

Winterbanden test van Sportauto.de in de maat 225/40/18 met een Mercedes C63 AMG.



Het duitse autoblad sportauto.de heeft dit jaar een winterbanden test uitgevoerd met een heel opvallende auto. Om tot het uiterste te gaan in de winterbandentest moet je een auto hebben die ultieme prestaties neerzet. Voor deze winterbanden test hebben ze dan ook een niet allerminste auto gekozen namelijk een Mercedes C63 AMG Coupe. De maat van de winterbanden die onder de Mercedes liggen is 225/40/18.
Met deze maat werd dan ook de winterbanden test uitgevoerd. Alle grote merken leverden bijna een type winterband. Jammer voor de Nederlanders werd de Vredestein WintracXtreme helaas niet meegenomen. De winnaar van deze winterbandentest werd de winterband van het merk Continental. Volgens het testpanel heeft de Continental WinterContact TS830 P de beste eigenschappen om goed te presteren in de winterse omstandigheden. 
Op dit moment heeft het bandenmerk Continental de beste winterbanden. Uit eerdere winterbanden tests in andere bandenmaten heeft Continental ook gewonnen.

Uitslag winterbanden test 2012: in de maat 225/40/18

  1. Continental WinterContact TS830 P
  2. Dunlop SPwintersport 4D
  3. Goodyear UltraGrip 8 Performance
  4. Hankook I*Cept Evo
  5. Michelin PilotAlpin PA4
  6. Nokian WR A3
  7. Pirelli Sottozero serie III
  8. Toyo Snowprox S953

Winterbanden goedkoper als vorig jaar!



De prijs van winterbanden daalt!

Automobilisten die dit jaar winterbanden moeten aanschaffen zijn een stuk goedkoper uit als vorig jaar. De prijs van winterbanden is een stuk lager. Dit komt waarschijnlijk doordat de winter op zich laat wachten en we vorig jaar niet een hele strenge winter hebben gehad. Daarbij komt ook dat de winterbanden productie is opgeschroefd door de meeste bandenfabrikanten maar de vraag naar winterbanden is iets afgenomen door de zwakkere economie. Vorig jaar werd in dezelfde periode als nu meer betaald voor een winterband. De vraag was toen ook groter. Bandenhandelaren spelen hier dus op in. 

Tekort aan winterbanden.

Tekorten op winterbanden zijn vooralsnog niet in zicht dus moeten de meeste banden handelaren hun voorraden kwijt. Dit komt ten goede voor de consument. De winter is nog niet op komst maar mocht het weer omslaan en koning winter doet zich melden dan zullen naar alle waarschijnlijkheid de prijzen van winterbanden weer stijgen naar het oude niveau of wellicht hoger. Dus wanneer men winterbanden benodigd zijn. Sla nu uw slag en koop ze nog voordelig in voordat we veel te veel betalen voor winterbanden.

Winterbanden steeds populairder onder Nederlanders

Steeds meer Nederlanders aan de winterbanden!


Uit onderzoek van MotivAction is gebleken dat steeds meer Nederlanders warmlopen voor winterbanden. In de komende maanden wordt er weer massaal gewisseld van het zomer schoeisel naar de winterbanden. Verwacht wordt dat er dit jaar ongeveer 39% van de automobilisten hun winterbanden weer laten plaatsen onder hun auto. Dat is een recordaantal. in vergelijking met vorig jaar is dat een ruime stijging van 8%. Het afgelopen winterseizoen 2011 werd geschat dat ongeveer 31% van de automobilisten winterbanden onder hun auto's hadden gelegd. De verwachtingen voor de komende jaren is dat over 2 jaar bijna 50% van de automobilisten in de wintermaanden rijd op winterbanden.
Steeds meer automobilisten zien het nut in van winterbanden. In de zakelijke markt zijn ze al bijna volledig om maar particulieren komen daar hard achteraan.
Door de verplichtstelling van winterbanden in de omringende en wintersport landen van Nederland groeit het aantal op de particuliere markt sterk. In duitsland wisselt bijna 90% van de automobilisten hun banden met de winter in de aantocht.

Veel winterbanden-rijders rijden in zomer ook op winterbanden!



Automobilisten rijden massaal door op winterbanden in de zomer.



Steeds meer automobilisten rijden in de zomer door op winterbanden. Het aantal autobezitters dat doorrijd op de winterbanden in de zomer is opgelopen tot een 440.000 auto's. Dit aantal is schrikbarend veel. Waarom deze automobilisten doorrijden op de winterbanden in de zomer is niet helemaal duidelijk.
Een aantal zullen het domweg gewoon vergeten zijn maar het overgrote deel blijkt er bewust te voor hebben gekozen.
Dit heeft grote consequenties voor het brandstof verbruik en de CO2- uitstoot. Deze liggen aanzienlijk hoger in de zomer met het rijden op winterbanden. Ook slijten winterbanden in de zomer veel sneller doordat de winterbanden gemaakt zijn van een zachter rubber. Door dit zachtere rubber hebben de winterbanden ook minder grip in de zomer wat weer gevolgen heeft voor de veiligheid. Winterbanden hebben namelijk een veel langere remweg in de zomer dan de normale zomerbanden. Rijd daarom uw winterbanden niet op!

Steeds meer winterbanden in Nederland.

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Nederlanders overtuigd raken van het begrip winterbanden en het nut ervan inzien. Eenmaal winterbanden gehad willen ze niet meer anders. Zo rond de 30% van de Nederlandse automobilisten rijd in de wintermaanden op winterbanden. 

De beste winterbanden in 225/45/17 volgens winterbandentest 2012 van Autobild

Winterbanden getest in 225/45/17 en dit zijn de beste volgens Autobild.


Voor dit jaar heeft het vakblad Autobild ook grotere maat winterbanden getest. Eerder testte het blad al de populairste maat winterbanden 205/55R16. De test resultaten kunt u hier vinden. Autobild testte voor ons winterbanden in de maat 225/45 R17. 
Er is een duidelijk verschil zichtbaar in de winterbanden testresultaten. Winterbanden die goed presteren in de maat 205/55/16 hoeven nog niet perse goed te presteren in de maat 225/45/17. Wat wel duidelijk is is dat de A-merken zoals Dunlop, Continental, Michelin etc. het in de regel altijd wel goed doen. Wanneer je alle verschillende winterbanden testen naast elkaar legt staan deze merken altijd wel bovenaan. Hier en daar een uitzondering daargelaten zoals Pirelli en Bridgestone. Jammer van deze test is dat de Vredestein WintracXtreme niet is meegenomen. Dit is een winterband die veel verkocht wordt door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding. Mooi was geweest dat deze werd meegenomen in de winterbandentest om te kijken hoe de Nederlandse Vredestein zich houdt ten opzichte van de concurrentie.

Overzicht winterbandentest resultaten 2012:

  1. Dunlop Wintersport 4D
  2. Pirelli SottoZero II
  3. Continental WinterContact TS830 P
  4. Michelin Alpin A4
  5. Hankook winter I*Cept RS
  6. Nokian WR A3
  7. Toyo SnowProx S953
  8. Bridgestone Blizzak LM-32
  9. Semperit Speedgrip-2
Bron: autobild.de

Winterbanden test 2012: 205/55/16 volgens Autobild

Winterbandentest 2012 de testresultaten volgens Autobild.



Het duitse vakblad Autobild heeft net als de voorgaande jaren ook dit jaar weer een winterbanden test uitgevoerd. Een winterbandentest voor het zoeken naar de beste winterband op dit moment. Welke bandenfabrikant produceert dit jaar de beste winterband. Voor dit jaar kunnen we heel stellig vermelden dat Continental de beste winterbanden maakt. Uit eerdere winterbanden testen (ANWB winterbanden test)(winterbandentest Autozeitung) is ook al gebleken dat de winterbanden van Continental uitmuntend presteren.

Bandenmaat 205/55 R16 gekozen voor winterbandentest 2012

Autobild heeft voor de winterbandentest van  dit jaar weer gekozen voor de meest verkochte winterbanden-maat namelijkk de maat 205/55/16. Voor de winterbanden test van dit jaar hebben ze 42 verschillende merken en types geselecteerd. Doordat er zo'n groot aantal verschillende winterbanden waren is de winterbandentest opgedeeld in 2 tests. De eerste test was een soort van voorronde. Hierin werd in principe het kaf al van het koren gescheiden. In deze testronde werd er gekeken naar een aantal aspecten die belangrijk zijn voor een winterband. een vlotte test waarin men direct de "goede" winterbanden van de "slechte" winterbanden kan scheiden. In deze ronde vielen er al een groot deel van de 42 banden af waarvan het grootste deel allemaal goedkope winterbanden zijn uit Aziatische landen. Opmerkelijk genoeg staat de Vredestein Snowtrac 3 ook tussen de afvallers. Dit is een van de meest verkochte winterbanden in ons land.

Uitslag winterbanden test 2012 Autobild

Na de voorselectie bleven er nog een aantal merken en types winterbanden over die goed waren om een plaats te bemachtigen in de finale. Hier werden ze verder onderling met elkaar vergeleken en op meerdere punten getest. De grote winnaar is uiteindelijk geworden de nieuwe winterbanden van Continental, de Continental WinterContact TS850.

Uitslag finale winterbandentest 2012 Autobild

 1. Continental Wintercontact TS850
 2. Bridgestone Blizzak LM-32
 3. Michelin Alpin A4
 4. Hankook Winter i*cept RS
 5. Semperit SpeedGrip 2
 6. Dunlop SP Winter Sport 4D
 7. Goodyear Ultragrip 8
 8. Pirelli Winter Snowcontrol Serie 3
 9. Nokian WR D3
10. Fulda Kristall Control HP
11. Falken Eurowinter HS 449
12. Firestone Winterhawk 2 Evo
13. Kleber Krisalp HP 2
14. Uniroyal MS plus 66
15. Maxxis Presa MA-PW


Afvallers eerste ronde "slechte"winterbanden:
  • Yokohama W-drive
  • Toyo Snowprox S 953
  • BF Goodrich g-force Winter
  • Marshal l'Zen MW 15
  • Avon Ice Touring ST
  • Vredestein Snowtrac 3
  • GT Radial Champiro Winterpro
  • Marangoni Meteo HP
  • Goodride SW 601
  • Apollo Acelere Winter
  • Westlake SW 608
  • Kumho l'Zen KW 23
  • Roadstone Euro-Win 549
  • Nankang NK Snow S-2
  • Ceat Formula Winter
  • Kenda Polar Trax
  • Evergreen Winter EW 62 Radial
  • Nexen WinGuard
  • Runway RWT-1
  • Kormoran Snowpro b2
  • Infinity Winter-Hero INF-049
  • Linglong Winter-Hero Radial 650
  • Riken Snowtime b2
  • Rockstone Eco Snow
  • Federal Himalaya WS1 Winter
  • Sunny Snowmaster SN 3830
  • Wanli Snowgrip S-1083 




Nieuwe winterband van Goodyear met sportprestaties!

Goodyear komt met nieuwe winterband speciaal voor High Performance auto's.

Nieuwe Goodyear winterbanden met speciale lamellen Technology

Bandenfabrikant Goodyear heeft een nieuwe winterband op de markt gebracht, die speciaal is ontwikkeld voor high performance auto's van de midden-en hogere klasse.De nieuwe winterband is vernoemd naar de huidige Ultra Grip 8 en heeft de naam meegekregen Ultra Grip 8 Performance. De band heeft een matenpakket meegekregen van 38 stuks en zal in vershillende maten beschikbaar zijn uiteenlopend van 16 tot 19 inch. Goodyear wil daarmee 80 procent van de markt voor winterbanden afdekken. Het nieuwe bandenlabel certificeert de Ultra Grip 8 Performance op een lage rolweerstand en goede remprestaties op nat wegdek. Daarnaast heeft de nieuwe Goodyear winterbanden een lage rolweerstand. Goodyear wijst er echter op dat het label geen prestaties over de rijeigenschappen in de winter maakt en legt uit dat de nieuwe Goodyear winterbanden op besneeuwde wegen zeer goede prestaties leveren. Daarvoor heeft Goodyear een nieuwe lamellentechnologie  ontwikkeld om die in combinatie met kleine sneetjes in het profiel en de 2 en 3 dimensionale lameellen in de profielblokken moeten zorgen voor een betrouwbare tractie en een goede grip in winterse omstandigheden. De speciale lamellen zijn ontwikkeld om ook bij droge omstandigheden een goede remwerking en rijeigenschappen te kunnen garanderen.

Bescherming tegen aquaplaning

Het rubber op het loopvlak, op basis van Goodyear zorgen ook voor een goede rij-eigenschappen. Het rubbermengsel van de winterband bestaat uit silica en polymeren en maak de banden flexibeler bij lagere temperaturen. Het ontwerp van het profiel zal ook prestatie verhogend werken De winterband is voorzien van een draairichting waardoor er zoveel rubber de grond zal raken. Dankzij de smalle groeven in het loopvlak zal de band het water snel kunnen absorberen en verwerken naar de grotere groeven die er voor moeten zorgen dat het water zo snel mogelijk wordt afgevoerd. Hierdoor bied de nieuwe Goodyear winterband een goede bescherming tegen Aquaplanning.

Goodyear Ultra Grip 8 Prestaties

De prijzen van de nieuwe winter banden op het vorige niveau

Om de rolweerstand van de Goodyear Ultra Grip 8 Performance laag te houden, heeft Goodyear het loopvlak van de Ultra Grip 8 Performance winterbanden gemonteerd op een koele-running sub-rubbermengsel. Vergeleken met zijn voorganger is het nieuwe model ook lichter, om zo ook de efficiëntie te verhogen. De zijwand van de band heeft Goodyear in economische termen een zeer geoptimaliseerde aerodynamica. Echter, de Ultra Grip 8 Performance behaald, afhankelijk van de bandenmaat enige label waarden tussen F en C voor de rolweerstand. Bij het ​​kopen van een nieuwe band moet, maar hoe dan ook de veiligheidsaspecten staan ​​voorop, vooral omdat de verschillen in het verbruik van afzonderlijke letters in elk geval slechts een tiende liter bereik. De prijs van de nieuwe Goodyear - winterband 's Ultra Grip 8 Prestaties is op een lijn met het vorige model. Daarom is het belangrijk bij het ​​kopen, letten op de extra titel prestaties.

Uitslag ANWB winterbanden test 2012

Uitslag van de ANWB winterbandentest 2012 2013!

Voor de ANWB winterbanden test 2012 zijn er dit jaar weer tientallen winterbanden getest. Alle winterbanden zijn anoniem aangeschaft bij verschillende bandenhandelaren. Dit om speciaal geprepareerde winterbanden te voorkomen. Voor de ANWB winterbandentest zijn er dit jaar maar liefst 1100 winterbanden gebruikt. 

ANWB winterbanden test 2012 2013:

Dit jaar heeft de ANWB 3 populaire winterbanden maten getest in 3 verschillende categorieën. Deze verschillende categorieën van winterbanden zijn:
  • 165/70 R14 winterbanden voor de kleine populaire stadsauto's zoals de VW Polo, Seat Ibiza, Renault Clio, Renault Twingo etc.
  • 205/55 R16 dit is meest verkochte winterbandenmaat op dit moment voor de middenklassers. 
  • 215/65 R16 een maat voor de steeds meer verkochte compact kleine SUV's

Slijtage getest in ANWB winterbandentest 2012 2013

Voor het eerst in alle winterbanden testen heeft de ANWB ook de slijtage getest van de verschillende winterbanden. Dit is vrij uniek. In alle andere winterbandentesten van andere bladen en bedrijven is de slijtage nog nooit opgenomen. Het is zeer bewerkelijk en kostbaar om de slijtage van winterbanden te testen.

Overzicht van de testresultaten ANWB winterbandentest 2012 2013:

Voor meer informatie over de winterband kunt u klikken op de desbetreffende winterband.

Bandenmaat:
165/70 R14 T
205/55 R16 H
215/65 R16 T
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.


Bron: ANWB

Winterbanden worden steeds beter!

Kwaliteit van winterbanden steeds hoger.

Uit de meest recent uitgevoerde ANWB winterbandentest 2012 2013 blijkt dat de kwaliteit van winterbanden toeneemt. Uit de ANWB winterbandentest 2012 blijkt dat de onderlinge verschillen steeds kleiner worden. Steeds meer winterbanden krijgen van de ANWB een goed tot zeer goed predicaat. 
Voor Continental geld dat ze dit jaar in alle drie de categorieën hebben gewoon van hun concurrentie. De winterbanden van Continental behaalden in alle drie de categorieën 4 sterren en lieten daarmee hun concurrentie achter zich. 
Echter er zijn ook nog steeds slechte winterbanden op de markt. Maar liefst 4 banden behaalden slechts 1 ster. Deze banden worden dan ook niet aanbevolen door de ANWB. Ze presteren dusdanig slecht dat ze zelfs niets eens als aanbevolen worden gemarkeerd. 1 winterband behaald 2 sterren en de overige banden behaalden allemaal 3 of 4 sterren.
Uit de testresultaten blijkt dat er winterbanden merken zijn die er alles aan doen om hun reputatie wat betreft winterbanden hoog probeert te houden. Deze winterbanden merken vind je over het algemeen altijd terug in de top 5 van de beste winterbanden elk jaar weer. Goodyear is zo'n merk. Voor een winterband van Goodyear kun je dus eigenlijks concluderen dat wanneer je een winterband moet aanschaffen, een winterband van Goodyear het altijd goed doet. Continental is ook goed op weg. De afgelopen jaren presteren de winterbanden van Continental verrassend goed. Hiermee is Continental terrein aan het terug winnen op het gebied van winterbanden. 

ANWB winterbanden test 2012

Winterbandentest 2012 2013 van de ANWB.


Elk jaar voert de ANWB een winterbandentest uit. Zo ook dit jaar weer. Voor de winterbandentest van dit jaar werden werden er tientallen verschillende winterbanden getest in 3 populaire maten. Het ANWB testteam heeft voor de winterbanden test 2012 maar liefst 1100 winterbanden gebruikt. Om de winterbanden test 2012 zo eerlijk mogelijk te laten verlopen zijn alle banden volledig anoniem aangeschaft bij  diverse bandenhandelaren. Dit om speciaal geprepareerde winterbanden uit te sluiten.

Slijtage getest in Winterbandentest 2012

Voor het eerst in een winterbanden test is er voor dit jaar ook gekozen om de slijtage van de winterbanden te testen. Dat is voor een winterbandentest zeer uniek. Om de slijtage van winterbanden te testen moet je redelijk veel kilometers met een band rijden wil je een objectief oordeel kunnen maken. Het testen van slijtage bij winterbanden is een redelijk bewerkelijk onderdeel en dus ook zeer kostbaar. Hierdoor wordt de slijtage vaak uitgesloten om te testen.
Voor de ANWB een goed punt om dit onderdeel wel te gaan testen. In de ANWB winterbandentest 2012 is dit onderdeel dan ook meegenomen. Wanneer men de slijtage van winterbanden in beeld brengt zegt dit altijd iets over de veiligheid van een winterband. Wanneer een band sneller slijt zullen ze wellicht meer grip hebben wanneer er nog voldoende profiel op zit, maar een nadeel is dat ze ook sneller slijten en dus eerder aan vervanging toe zijn.

De geteste winterbanden in de ANWB winterbandentest 2012:

Voor de ANWB winterbanden test 2012 werd er dit jaar gekozen voor 3 populaire maten winterbanden.
De maten winterbanden die zijn gekozen verschillen in 3 categorieën auto's. Namelijk de compacte klasse, zoals de populaire VW Polo en de Renault Twingo etc. De meest verkochte winterbanden maat 205/55 R16 H voor de middenklasse auto's en de maat 215/65 R16 T voor de grote opkomende markt van compacte SUV's zoals de VW Tiguan en de Volvo XC70.

Testpunten ANWB winterbandentest 2012

Voor de ANWB winterbanden test 2012 werd er op de volgende punten getest. Er is beoordeeld op Grip onder alle omstandigheden dus bij nat, droog, ijs en sneeuw. Hoeveel geluid een winterband produceert. Wat voor invloed de winterband heeft op het verbruik. De stijtvastheid van de winterband en de duurzaamheid op hogere snelheden.

De uitslag van de winterbanden test 2012 vind u hier.