Waarom winterbanden?

Waarom ook alweer winterbanden?


Hieronder vind u een kleine uitleg waarom winterbanden ook alweer nuttig zijn. 
De engelse mensen van TyreSafe hebben het even duidelijk gemaakt voor ons in een kort filmpje.
Winterbanden zijn niet alleen nodig wanneer er sneeuw ligt. Winterbanden maken ook een daadwerkelijk verschil ten opzichte van zomerbanden bij temperaturen onder de 7 graden Celcius.

Winterbanden ook hot in Social Media.

Winterbanden zijn "HOT"!


Winterbanden zijn een hot item, ook in de social media. Het media die vandaag de dag steeds meer invloed krijgt op het koopgedrag van de consumenten zo ook voor de winterbanden. Google, Twitter, Facebook, Linkedin zijn van die bekende mediabronnen die we elke dag bijna tegenkomen. Ze zijn niet meer uit de huidige tijd weg te denken. Veel bandenleveranciers spelen hier dan ook op in. Kijk maar naar de Profile Tyrecenters.
Er is een onderzoek gedaan naar het woord winterbanden. Het woord winterbanden wordt gemiddeld om de 2 minuten gebruikt voor een tweet in het social media Twitter.
In google zijn de zoekopdrachten met het woord winterbanden gigantisch aan het stijgen. Inmiddels zitten we in Nederland ongeveer op een 10.000 keer per dag. Zelfs in de warme weken wordt er goed gezocht naar winterbanden.
Dit effect is naar alle waarschijnlijkheid het gevolg voorgaande jaren. Er was toen een groot tekort aan winterbanden en de prijzen liepen erg op. Ook zijn de regels qua gebruik van winterbanden in sommige landen veranderd. Mensen verdiepen zich steeds meer in het nut van winterbanden en willen weten waar winterbanden verplicht zijn.

Prijs winterbanden het belangrijkst!

De prijs van de winterbanden is het belangrijkst!


Dit is uit een onderzoek gebleken. Mensen kijken bij de aanschaf van winterbanden in eerste instantie alleen maar naar de prijs. Pas wanneer men winterbanden gaan vervangen speelt de kwaliteit een grotere rol.
Ook is de winterbanden test van de ANWB/ADAC een grote bepalende factor. Veel mensen willen bij de aanschaf van winterbanden de "beste" winterband hebben. Wanneer blijkt dat deze winterband te duur uitvalt maakt de ANWB winterbanden test weer plaats voor goedkopere winterbanden. Hierbij speelt de kwaliteit van de winterbanden een minder grote rol dan de prijs van de winterband.
Uit het onderzoek is ook gebleken dat mensen die winterbanden vervangen eerder bereidt zijn om meer voor een winterband uit te geven dan bij de eerste aanschaf van winterbanden.
Voor de grotere maten winterbanden zijn de consumenten ook makkelijker. Hierbij speelt de prijs van de winterband ook een minder belangrijke rol.

Voor de "beste" winterbanden klik je hier.

Testresultaten winterbanden 2011

Winterbanden overzicht test resultaten van 2011.








Om een goed beeld te krijgen van alle goede winterbanden hebben we een overzicht gevonden waar de merken winterbanden met de testresultaten.in verwerkt zijn.
De testresultaten van de winterbanden zijn hierin verwerkt in een overzichtelijke tabel.
In de tabel vind u de winterbanden test resultaten van 2011 van de verschillende testinstanties.
Zo zijn onder andere in de tabel de winterbanden test resultaten verwerkt van ANWB/ADAC winterbanden test 2011, de winterbanden test 2011 van het duitse autoblad AutoBild, de winterbanden test 2011 resultaten van Autovisie, de testresultaten van de Consumentenbond over de winterbanden van 2011.

De merken winterbanden die u in de tabel terug kunt vinden zijn van Michelin, Goodyear, Dunlop, Fulda, Bridgestone, Vredestein, Continental en Pirelli. Achter het merk vind u het type winterband wat is gestest met daarbij het behorende resultaat. Een laag cijfer (1) staat voor een goed resultaat en een hoog cijfer (13) staat voor een slecht resultaat. Tevens is dit aangegeven met kleuraccenten. 



Winterbanden tekort België

Er dreigt een winterbanden tekort in België!

Dit meldt de Belgische media. De vraag naar winterbanden is op dit moment groter dan ooit.
De vraag naar winterbanden is in Nederland ook wederom zeer groot.
De voorraden winterbanden die zijn aangesleept in het voorjaar raken op en het is een grote moeite om de voorraden winterbanden op peil te houden.
Ook de prijzen van de winterbanden zijn dit jaar weer gestegen. Wat de oorzaak is van een te grote vraag naar winterbanden en te weinig winterbanden productie.
Voor iedereen die nog geen winterbanden  bezitten is het advies dan ook om dit zo snel mogelijk te regelen.
Doe dit voordat de winterbanden op zijn of de prijzen van de winterbanden echt de pan uit rijzen.